*** wedstrijdverslag ***

Nu we een paar wedstrijden onderweg zijn, even de stand van zaken bij Valburg 2. Het bekertoernooi is voor ons, na 1 keer winst, 1 wedstrijd die geen doorgang had en 1 keer verlies zat het toernooi er weer op. Geen man overboord, het was voor ons ook een mooie gelegenheid om aan elkaar te wennen. Om dit seizoen wat beter voor de dag te komen zijn we gedurende vorig seizoen al begonnen met scouten. Tijdens de zomerperiode druk op de transfermarkt geweest om wat vers bloed in de ploeg te krijgen. En we mogen zeggen, niet zonder resultaat. Zo zijn bijvoorbeeld Jos Bierman, Eric Jansen, Jan van Noordenburg en Lars Paul overgekomen van Valburg 1. Bob Evers, Job van de Logt en Roeland Horlings hebben we kunnen overhalen om hun loopbaan weer nieuw leven in blazen bij Valburg 2. Dit gecombineerd met de talentvolle groep (Ruben van Cleef, Edwin Berendsen, Olivier van de Horst, Ronald Schouten, Jan Krijnen, Erwin Bouwman, Daniek Philipsen, Barry Leenders, Koen Maassen, Guido Tan en Thomas de Haas) van vorig seizoen zijn wij dik tevreden. Met zoveel nieuwe spelers is het natuurlijk voor 2 man begeleiding niet meer bij te houden, dus hebben na veel aandringen uiteindelijk Michiel Kalthoff bereid gevonden, om ons daar waar nodig, te ondersteunen.

De start van de competitie was tegen Driel, een thuiswedstrijd van ons waarin Driel voortvarend van start ging. Binnen het kwartier scoorden zij 2 keer, voetballend konden ze elkaar goed vinden. Het was echter de vraag hoe lang ze dit vol zouden houden, aangezien de gemiddelde leeftijd van hen een stukje hoger dan de onze lag. Nog voor de rust konden wij de stand weer gelijk trekken, maar daarmee was het nog niet gedaan.  Het werd al met al een spannende wedstrijd met een nog spannerdere ontknoping, een doelpunt van Driel 2 minuten voor tijd en in de laatste minuut de gelijkmaker van Valburg. Eindstand 4-4, doelpunten Valburg:  Jan van Noordenburg 2x, Ronald Schouten 1x en Thomas de Haas 1x.

De volgende wedstrijd was uit tegen SDOO, Heteren. Hier kunnen we kort over zijn, makkelijk potje, dikke overwinning. Uitslag 1-4, doelpunten Valburg: Jan Krijnen 2x, Lars Jansen (JO19) 1x, Ruben van Cleef 1x.

Onze wedstrijd van afgelopen zondag was thuis tegen Spero. Op voorhand geen makkie, want zij hadden wel van Driel weten te winnen met 1-5. Daarom was onze eerste gedachte om een trainingskamp te beleggen, maar omdat we bang waren dat dit de spanning alleen maar zou verhogen, hebben we hier maar vanaf gezien. Dus zonder trainingskamp, maar wel een bijna compleet team en het besef dat er alles aan gedaan moest worden om te winnen, gingen we van start. Al onze zorgen bleken ongegrond, Spero was duidelijk de mindere ploeg en stond met de rust al met 3-0 op een onoverbrugbare achterstand. De 2de helft eindigt dan nog verassend in een gelijk spel, maar de einduitslag is 6-3. Doelpunten Valburg: Ronald Scouten 3x, Roeland Horlings1x, Koen Maassen 1x, Jan Krijnen 1x.

Ik hoop dat dit uitnodigt om het zelf een keer te komen bekijken op sportpark “Het Kasteel”. Programma is te vinden op onze site, thuiswedstrijden, altijd gelijk met dames 1, beginnen op zondag om 11.00 uur.  Onze eerste thuiswedstrijd is op zondag 5 november, wellicht tot dan.

 

Begeleiding Valburg 2

Posted by Paul Mekking Friday, October 20, 2017 5:50 PM Categories: 2e elftal Wedstrijdverslag